EGS(N) rattamatk Hiiumaale 6.-10. august 2019

Ja see tuleb taas – suvine rattamatk! Taaskordne EGS Noorteklubi rattamatk toimub 6.-10. augustil.

Sel korral võtame ette uue saare – Hiiumaa. Sõidame saare ratastega mõnusalt risti-põiki läbi, et näha peidetud aardeid ja tuntud vaatamisväärsusi.

Kes pole meie rattamatkadel käinud, siis teadmiseks, et sõidame ratastega linnulennult lühikest marsruuti vinker-vänker teid pidi sadu kilomeetreid viis päeva :) Saatebuss veab suuri matkakotte, ööbime telkides (ametlikel telkmisaladel ja heade tuttavate koduhoovis), teeme süüa lõkkel jne. Võib juhtuda, et mõnel õhtul saab sauna ka :)

Kuni Rohukülani püüame pakkida enamus rattad saatebussi. Sealt juba saame praamiga üle ja saare peal ratastele.

Osavõtutasu suurus on 40.- EUR ning selle eest saab: a) päevas kolm korda süüa; b) ratturitega kaasa sõitva saatebussi, mis veab varustust, toitu, nõrkenud rattureid jne c) mõnede teele jäävate muuseumide piletid.

Osavõtutasu saata EE767700771002270730 või EE732200221023699620 (Liisa Puusepp). Registreerimise ja osavõtutasu maksmise tähtaeg on 29. juuli!

Veski Mati annab meile taas putrusid. Sööge ja kiitke aga valju häälega nii matka ajal, kui enne ja pärast :)

Esialgne marsruut, mis ei ole küll veel kivisse raiutud, kuid näeb välja umbes täpselt selline:

I päev – Heltermaa – Sarve lookaasik – Pühalepa kirik – Vanapagana kivi ja Põhilise leppe kivid – Suuremõisa mõis – Vaemla mõisapark – Vaemla villavabrik – Käina kiriku varemed – Kassari kabel – Sääre tirp – Kassari muuseum – Orjaku linnuvaatlustorn ja õpperajad (0,7 ja 2 km) – Orjaku mõis – Nasva kadastik –– Luguse. 55 km

II päev – Luguse – Harju-Rätsepa tuulik – Tärkma ohvritamm – Emmaste kirik – Sõru sadam ja muuseum – Tohvri rannakaitserajatised – Mänspe kirik – Tihu järv – (Õngu jugapuumets) – Leemeti telkimisala. 60 km

III päev – Leemeti – Vanajõe org – Puski õigeusukirik – Ülendi ohvripärn – Kõpu Suurkivi – Põrgukivi – Kaleste õpperada (1,8 km) – RMK Ristna külastuskeskus – Ristna nina ja kaitserajatised – Ristna tuletorn – Kõpu tuletorn – Rebastemäe õpperada (1,5 km) – Neljateeristi õpperada (3 km) – Palli linnuvaaltustorn – Külmallik – Luidja sanglepik – Luidja telkimisala. 70 km

IV päev – Luidja – Kõrgessaare-Viskoosa – Ungrukivi – Kõrgessaare orhideede õppeväljak – Reigi kirik – Eiffeli torn – Malvaste kabel – Meelste Kandlemänd – Tahkuna militaarmuuseum – Tahkuna kaitserajatsed – Tahkuna nina ja tuletorn – Tõrvanina – Ristimägi – Kaibaldi liivik – Tareste (Autobaasi puhkekoht). 60 km

V päev – Tareste – Kärdla – Helmerseni kivikülv – Paluküla kirik – Silmakivi – Kukka kivi – Soera talumuuseum – Palade Silmaallikas – Kuri kirik – Kallaste pank – Heltermaa. 40 km

Varsti täpsustame ka stardiaegu.
Hetkel näib, et meid on vahelduva eduga matkamas 7-9 – seega, ruumi veel seltskonnas on. Olete palutud liituma! :)

Orgkomitee nimel
Liisa & Marko
liisa@tlu.ee
markovainu@hotmail.com

Comments are closed.