Õpilaste teadustööde eripreemia

Selle aasta õpilaste teadustööde riikliku konkursi parimad on valitud. Eile, 13.aprillil, Tartus toimunud õpilaste teadusfestivali gaalal jagati välja nii riiklikud preemiad, kui ka hulgaliselt eriauhindu. Ka meie seltsil oli suur rõõm panna teist aastat järjest välja oma eriauhind tunnustamaks mõnd geograafia valdkonda kuuluvat tööd. 
Eesti Geograafia Seltsi eripreemia pälvis seekord Pärnu Koidula Gümnaasiumi õpilane Kulla Saatmäe oma tööga “Laelatu puisniidu taastamisjärgne seisund ja selle analüüs” Töö juhendajaks Sirje Miglai ja Elle Roosaluste. Auhinna andis seltsi poolt üle meie asepresident Taavi Pae. Tugevale käepigistusele ja kiidusõnadele lisaks sai Kulla Saatmäe viimase seltsi aastaraamatu, värske Granö “Eesti maastikulised üksused” ja Matkaspordi 50 eurose kinkekaardi.
See töö pälvis ka gümnaasiumi astmes I preemia, preemia Eesti esindamise eest Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursil ja Eesti Loodusuurijate Seltsi eripreemia. Lisaks said pärjatud ka töö juhendajad. 
Seltsi nimel tegid valiku Liisa Puusepp ja Eva Kruuse.

Foto: Andres Teiss

Comments are closed.