Õietolmuanalüüsi 100. aastapäevale pühendatud konverents

Olete kõik oodatud õietolmuanalüüsi 100. aastapäevale pühendatud konverentsile 9. detsembril algusega kell 14:00 Eesti Teaduste Akadeemia suures saalis. Tänavu möödub sada aastat Lennart von Posti poolt teostatud õietolmudiagrammist ja selle esitlusest Skandinaavia loodusteadlaste kokkusaamisel. Vähem kui kümne aasta pärast oli see meetod kasutusel ka Eestis kui P. W Thomson kirjeldas esmakordselt Eesti soode õietolmukoostist. Sellest ajast alates on õietolmuanalüüsi arendatud ja kasutatud erinevate paleogeograafiliste küsimuste lahendamiseks. Nimetatud tähtpäeva puhul korraldab Eesti Geograafia Selts konverentsi, kus avatakse õietolmuanalüüsi erinevaid tahke.

KAVA

Mihkel KangurAvasõnad
Tiiu KoffÕietolmuanalüüsi ajaloost Eestis
Aivar KriiskaArvesse võttes veel dr. Thomson’i soogeoloogilisi uurimisi…
Siim VeskiÕietolm ja kliima
Anneli PoskaPärastjääaegne taimkatte ja põllunduse areng Karula kõrgustikul
Shinya SugitaPollen and models
Mart VillÕietolmu seire Eestis
Liisa PuuseppÕietolm ja mesi

Pärast ametlikku kava saab ka suupisteid.

Kohtumiseni

Comments are closed.